nenshkrimi-i-kontrates-07

Starts the implementation of “Social Business Movement of Albania”

The Government of Albania and the German Company, “Yunus Social Business” have signed a joint agreement to jointly implement the “The Social Business Movement in Albania”, a national program of activities for the promotion, support and financing of social businesses in Albania, which will begin on 1st April 2012. The signing ceremony was held at the Ministry of Labor, Social Affairs and Equal Opportunities with the participation of Minister of Labor, z.Spiro Ksera, Executive Chief  Officer of  Yunus Social Business Mrs. Saskia Bruysten Yunus, and the Executive Chief Officer of Company “Nxitja e Biznesit Social”  Ms. Ardita Bonatti. A social business is a business whose mission is to address a social or environmental need in a financially sustainable way. Its costs are covered by the revenues it generates. The concept of social business has been developed by Prof. Muhammad Yunus, the Nobel Peace Prize winner in 2006. Prof. Yunus is the Chairman and founder of the company “Yunus Social Business”.

 

The activities of the Social Business Movement of Albania will include:

  • Incubation of social businesses: consulting & network-building for social business projects and entrepreneurs
  • A social business venture capital fund: investment for the best social business projects
  • A social business ideas contest: business plan competition & roadshow across Albania
  • Partnerships with local authorities: create “social business municipalities”
  • University activities: lecturing, student activities and collaboration to include social business in their curricula
  • Public awareness-raising: media reports, social business “ambassadors” & public events
  • International exchange and investment: bring the extensive Grameen/Yunus social business network to Albania

 

The project will focus on the needs of the poorest  and the most vulnerable members of Albanian society. Beyond the direct social and economic impact of the social businesses that are created and developed thanks the Movement, the successful social business entrepreneurs and projects will serve as examples and catalysts for other entrepreneurs and projects in Albania.

2 weeks 1 day ago

#allWeb (Konferenca e marketingut dixhital) po afron! Nje event qe s'duhet humbur. 10 bileta falas ofrohen per ekipet e te rinjeve pjesmarres te #SIAAlbania2017 nga #YSBBalkans dhe #BusinessMagAl.
Aplikimet deri ne dt 9 Tetor, ora 24:00

3 weeks 3 days ago

PREZANTIMET FINALE & CEREMONIA E CMIMEVE (SOCIAL IMPACT AWARD ALBANIA 2017)

"SOCIAL IMPACT AWARD" vjen në Shqipëri për herë të parë nga Yunus Social Business në bashkëpunim me USAID Albania.
Pas disa fazash kunkurimi dhe inkubimi (trajnime, këshillim, mentorim), ditën e Premte, datë 29 Shtator, nga ora 13:30 - 18:00, të 6 ekipet finaliste (të përzgjedhura mes 49 aplikuesve) bëjnë prezantimet finale të sipërmarrjeve të tyre sociale para një Jurie profesionishtesh.

Programi i aktivitetit:
13:30 – 14:00 Bashkimi & njohja me pjesmarrësit
14:00 – 14:30 Përshëndetjet e partnerëve & mbështetësve
14:30 – 16:00 Prezantimet finale nga ekipet e të rinjëve
16:00 – 16:30 Ekspozitë & demonstrim i produkteve
16:30 – 17:00 Vendimarrja dhe përzgjedhja nga Juria
17:00 – 17:30 Ceremonia e ndarjes së cmimeve
17:30 – 18:00 Mbyllja e aktivitetit dhe rrjetëzim

Nga ky aktivitet do të përzgjidhen 3 ekipet më të mira, të cilat përfitojnë:
- nga 1,500 Euro për ekip;
- pjesmarrje falas në "SIA EUROPE SUMMIT"
- 6 muaj këshillim dhe mentorim falas

"SOCIAL IMPACT AWARD" është një program edukimi dhe akselerimi për të rinjtë mbi sipërmarrjen sociale i shtrirë në 18 vende të Europës. Që nga 2009, SIA u ofron të rinjëve një udhëtim në sipërmarrjen që ndikon pozitivisht në shoqëri, duke patur mundësinë të fitojnë njohuri dhe të ushtojnë në kushtet reale të tregut praktikat e sipërmarrjes sociale.

Mirë se vini !

1 month 1 week ago

VOTONI per 3 startupet tuaja me te preferuara nga 7 finalistet e SOCIAL IMPACT AWARD ALBANIA. Fituesit peritojne mbeshtetje financiare, 6 muaj keshillim falas dhe marrin pjese ne Social Impact Award Summit (31 Tetor - 4 Nentor, ne Beograd). Votimi mbyllet ne 28 Shtator. #SIAAlbania, #YSBBalkans
VOTONI, VOTONI dhe jepini shansin te preferuarit tuaj!

1 month 1 week ago

Çdo sipërmarrës që ka dëshirë të zhvillojë një biznes social duhet të bëhet pjesë e këtij akseleratori...
#YSBBalkans #BusinessMagAl #biznessocial

1 month 1 week ago

Entrepreneurs for Social Change is recruiting mentors for the new edition of the program. Experts on supporting, growing and scaling social entrepreneurs from the Euro-Mediterranean region are encouraged to apply.

1 month 2 weeks ago

In the time of scarce resources and severe challenges we are facing as the human kind, we are in dire need of sustainable models who use existing resources wisely and who create new value and impact. If you want to invest, social enterprises are the way to go. They are scalable and generate lasting solutions.

If someone asks, tell them – this is what social entrepreneurs do.

2 months 2 weeks ago

Apply now! Call for early stage social entrepreneurs!
SAP 4 Good together with Social Impact are looking for innovative early stage SocialEntrepreneurs from Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, CzechRepublic, Hungary, Kosovo, Montenegro, Poland, Macedonia, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia for the 3rd Startery Central &Eastern Europe summit on #SocialInnovation in Budapest, Hungary 13.11. – 17.11.2017. Apply now! http://startery.de/programme/cee/cee

4 months 1 week ago

Edhe pak dite na ndajne nga mbyllja e aplikimeve per #SocialImpactAward.
APLIKO TANI: http://socialimpactaward.al/aplikoni/

4 months 2 weeks ago

Hey, aplikimet mbyllen ne dt 15 Qershor.
Mos e humb rastin - APLIKO TANI